söndag 3 juni 2012

Ny jaktapp ökar säkerheten i jakten.




I helgen lanserar Svenska Jägareförbundet sin heltäckande jaktapp WeHunt, på jaktmässan Swedish Game Fair, Tullgarn. Mobilappen drar maximalt nytta av tekniken i telefonen och blir ett stöd för jägaren under hela jakten.

- WeHunt är absolut i framkant teknikmässigt och ger en bättre överblick och säkerhet i jakten, säger Lars Milde, ansvarig för webb och digitala medier, på Svenska Jägareförbundet.  Jag tror att WeHunt bidrar till att många kommer tycka det blir roligare att sitta ensam på pass i skogen, framför allt många yngre jägare, tillägger Lars Milde.

Den nya appen kan mycket, till exempel skapa ett jaktområde med områdesgränser, markera foderplatser och pass för att sedan dela med jaktlagsmedlemmar och du kan bjuda in till jakt med några få knapptryckningar. Den viktiga jakttabellen ges via geografisk position och uppdateras av Svenska Jägareförbundet. Du kan chatta ljudlöst i jaktlaget, markera påskjutet vilt och när du håller telefonen upprätt så startar kameran och i denna visas bland annat position, kurs och avstånd till dina jaktkamrater. WeHunts Jaktdagbok sparar avslutade jakter med information om område, tidpunkt och de händelser som sker i form av fällda djur, tagna bilder och observationer. Ett samarbete med Klart.se ger lokalt väder och vindriktning.

WeHunt utvecklas av Svenska Jägareförbundet och är en så kallad prenumerationsapp och kommer finnas tillgänglig för iPhone och Android i juni 2012.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar