1 kg älgkött (ca)
Marinad.
2 dl soya
3 matskedar Worcestershere sås
¾ matskedar Tabasco
3 krossade vitlöksklyftor
En nypa svartpeppar
Skär älgköttet i strimlor ca 1 cm tjocka 1 cm breda med en längd mellan 5 cm 20 cm.
Skär bort senor hinnor och fett.
Lägg marinaden i plastpåse, lägg köttet i marinadpåse i kylen låt den dra i ca 12 timmer.
Skaka om påsen någon gång.
Lägg köttet på ett galler sätt på varmluftsugnen 60°- 70° i cirka 5-6 timmar.
Lägg en bakpapp i botten på ugnen för det droppar marinad.
Gör en test om köttet är klart.
Gott att ha med sig på vandring, bärplockning, svampplockning, fiske samt vid jakt.
Hållbarhet vet ej. Troligen ca 6 månader eller mer.
Receptet har Pilo 11 fått av en Indian.
// Pilo 20
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar